Zinfandel druen

Zinfandel druen er en populær rødvinsdrue af god grund. Druen giver nogle smagfulde runde vine, der generelt er meget let drikkelige.

Druen kan godt indeholde en kraftig smag af røde bær, der kan komme i nærheden af marmelade, hvilket for nogen gør druen meget let drikkelig, men for andre kan blive alt for sød.

Vinen går til meget forskelligt mad og selv til solskin. På trods af at det er en populær drue, kan druen fås rimelig billigt (50 – 100kr.) i en fornuftig kvalitet.

Zinfandel druen er den mest plantede drue i Californien. Man mente tidligere, det var en unik drue, men man har senere fundet ud af ved DNA test, at det er samme drue som den italienske Primitivo. Min egen erfaring er, at Primitivo ofte er mindre sød end Zinfandel

Man kan ofte kategorisere de fleste Zinfandel vine med enten smagen af røde bær (jordbær, hindbær) eller sorte bær (blåbær, brombær). Det er ofte at finde på flasken, hvilken smag man er i nærheden af.

Vin Parring

En drue der går til meget forskelligt mad, både pasta, bøf og kylling.

Kan også sagtens drikkes uden mad.

Pris

Det er til at få en fornuftig kvalitet relativt billigt til 50-100kr.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *