Gewürztraminer druen

Gewurztraminer

Gewürztraminer (på fransk Gewurztraminer) er en af mine favorit druer.

Druen er meget sød, hvilket overraskende går op i en højere enhed sammen med stærk asiatisk mad. Sødmen fra vinen kompenserer simpelthen det stærke i maden.

Foruden en meget karakteristik sødme kan druen indeholder smagsnoter af hyldeblomst, melon og honning. Denne smag gør den let drikkelig for personer der ikke normalt er så meget til vin.

Gewürztraminer findes mange steder i verden, men er mest kendt fra Alsace i Frankrig.

Det er relativt nemt at købe Alsace Gewurztraminer, da de ofte er rimelig konsistente i smagen, så man går sjældent helt galt i byen, når man køber denne drue.

Druen fås til en fornuftig kvalitet, forholdsvis billigt til omkring 50 kr og her er der ikke nødvendigvis sammenhæng mellem pris og kvalitet inden for 50-100 kr.

Alsace Gewurstraminer er generelt altid meget sød, men kan man godt lide dem ekstra søde, kan man gå efter en årgang fra et solrigt år, f.eks. 2015. En anden mulighed for at få dem ekstra søde er at købe Grand Cru, hvilket er en bestemt kategori af marker med gode forhold, ofte på toppen af en bakke, hvilket giver mere sol til druerne.

Grand Cru Gewurstraminer vine vil næsten altid være dyrere og det giver sig ofte til udtryk i smagen, men de kan dog til tider blive for søde.

Vin parring

Stærk mad og desserter

Pris

En fornuftig kvalitet kan fås til omkring 50-70 kr.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *